Even kennismaken

 

Guido Dieperink, ik ben de jongste zoon uit een gezin met 3 kinderen. Mijn ouders, Hans en Kitty besloten hun leven te beëindigen omdat ze vonden dat het voltooid was. Ze zagen de toekomst niet meer rooskleurig in. Daaraan vooraf ging een proces van zes jaar waarin ze ons als hun kinderen hebben meegenomen in hun beslissing en in het proces naar hun zelf geregisseerde dood.

Na 6 jaar heb ik besloten het verhaal op te schrijven en beschikbaar te maken voor een grote doelgroep. Voor hen die geïnteresseerd zijn in de gedachten achter voltooid leven. Maar ook voor artsen en politici omdat dit verhaal ook van waarde kan zijn in de maatschappelijke discussie en wetgeving 'in aantocht'  die de vrije wilsbeschikking in wettelijke kaders giet.

Voor diegenen die naast een natuurlijke interesse ook een toelichting willen in de vorm van een debat, of een gastspreker voor een bepaalde doelgroep dan ben ik bereid dit te doen. Omdat ik veel respect heb voor de beslissing van mijn ouders en daarmee graag duidelijk wil maken hoe belangrijk de doelgroep is van mensen die hun leven als voltooid ervaren.